National Geographic обяви, че вторият сезон на поредицата ГЕНИЯТ“  ще

...
National Geographic обяви, че вторият сезон на поредицата ГЕНИЯТ“  ще
Коментари Харесай

Пикасо ще бъде героят на втори сезон на сериала-антология „Геният“

National Geographic разгласи, че вторият сезон на поредицата „ ГЕНИЯТ “  ще наблюдава живота и работата на испанския художник Пабло Пикасо - един от най-влиятелните и известни актьори на 20-ти век. Новият сезон, продукция на Fox 21 Television Studios, още веднъж е поверен на Imagine Entertainment, компанията на изпълнителните продуценти Брайън Грейзър и Рон Хауърд, Madison Wells Media’s OddLot Entertainment и EUE/Sokolow и ще бъде излъчен премиерно през 2018.

Артистичната кариера на Пабло Диего Хосе Франсиско де Паула Хуан Непомусено Мария де лос Ремедиос Киприано де ла Сантисима Тринидад Руиз и Пикасо се простира в над 80 от общо 91 години от неговия живот, огромна част от които прекарани в неговия втори дом – Франция. Подобно на героя от първия сезон на „ ГЕНИЯТ “ - Алберт Айнщайн, Пикасо преобразява и интерпретира света по изцяло нов и неортодоксален метод и непрекъснато предизвика визиите ни за изкуство и творчество. Плодотворният художник основава над 50 000 произведения, измежду които най-известни са Старият китарист от Синия му интервал, изложена в Арт Института в Чикаго; Герника , въодушевена от нацистката бомбардировка над едноименния дребен град в Испания, която може да бъде забелязана в музея Reina Sofia, Мадрид;   Госпожиците от Авиньон , въодушевена от неговата държанка и муза Фернанд Оливие, изложена в Музея за Съвременно изкуство в Ню Йорк.

Страстната му натура и неуморимата му креативна сила са неразривно свързани с персоналния му живот, изпълнен с шумни бракове, безчет афери и непрекъснато менящи се политически и персонални съдружници. В годините, прекарани в кипящия от живот Париж при започване на 20 век, Пикасо се среща с писатели, художници и актьори като Ърнест Хемингуей, Коко Шанел, Анри Матис, Марк Шагал, Гертруд Щайн, Жорж Брак и Жан Кокто. Пикасо непрекъснато преоткрива себе си, постоянно стремящ се към новото и оттатък познатите граници на артистична изява.

Кен Билър още веднъж ще бъде отпред на екипа на сериала, като ще влезе в ролята и на изпълнителен продуцент и сценарист за новия сезон. Втори сезон идва още веднъж от Fox 21 Television Studios, чийто неотдавнашен сериал „ Народът против О. Джей Симпсън: Американска престъпна история “ господства на всички награди и оглави избора на критиката; Imagine Television, основатели на сериалите “24 ” и “Империя ” с изпълнителни продуценти Брайън Грейзър и Рон Хауърд, както и изпълнителният продуцент Франки Калфо и продуцентът Анна Кълп; и Madison Wells Media’s OddLot Entertainment, които по-рано тази година продуцираха номинирания за Оскар игрален филм “На всяка цена, ”  с изпълнителни продуценти Джиджи Прицкер и Рейчъл Шейн. Сам Соколов и Джеф Кууни от EUE/Sokolow също са изпълнителни продуценти. Снимките на сериала се чака да стартират по-късно тази година, а премиерата е планувана за 2018 по National Geograhic в 171 страни на 45 езика.

„ Изключително сме разчувствани от ентусиазма, с който „ ГЕНИЯТ “  беше посрещнат през последните девет седмици, както от публиката, по този начин и от рецензията и нямаме самообладание да се отдадем още веднъж на концепцията със сезон две “, сподели Изпълнителният шеф на National Geographic Global Networks Къртни Монро. “Повече от всички свои съвременници, с творчеството си Пикасо трагично показва модерната ера и дефинира нови културни правила. Вълнуваме се да се впуснем в живота и гения му, като зад тила си имаме извънредно надарен екип, който ще работи за сериала. “

„ Забележителната история на артистичния визионер Пабло Пикасо е съвършената тематика за сезон две на „ ГЕНИЯТ “ . “, сподели изпълнителният продуцент Рон Хауърд. „ Пикасо е модернист, който оставя надълбоко артистично и културно въздействие и влияние над света и ние с неспокойствие чакаме да продължим сполучливото ни партньорство с National Geographic и Fox 21 Television Studios, с цел да разкажем непознатата история на един брилянтен човек. “

Провъзгласен за „ Наслада за окото “ от Los Angeles Times, “Завлядяващ ” от The New York Times и изпълнен с „ брилянтна актьорска игра “, съгласно San Francisco Chronicle, първият сезон на “ГЕНИЯТ “  е с присъединяване на Джефри Ръш в ролята на професор Айнщайн, Джони Флин в ролята на Айнщайн като млад, както и Емили Уотсън в ролята на втората брачна половинка на Айнщайн – и негова първа братовчедка – Елза Айнщайн. В продължение на 10 епизода сериалът наблюдава по какъв начин Алберт се трансформира в Айнщайн, като демонстрира по какъв начин индивидът със непретенциозен генезис става познатия ни непослушен мъдрец с голямо въображение, през борбата му за самопризнание от властващото статукво, до международната му популярност и статут на звезда като учения, отключил мистериите на космоса със своята Теория на относителността.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР